nettverkskabler

Finn riktig nettverkskabel for deg

Finn riktig nettverkskabel for deg

Et nettverkskabel er det du bruker for å forbinde en router eller tilsvarende med f.eks. en PC. Det kan også være, du vil ha et nettverkskabel som fører til din TV, eller du kan bruke det mellom to PC-er. Det gir en mer stabil forbindelse enn trådløs, det er sikrere, og det er mye raskere. Men det krever selvfølgelig at du velger den riktige løsningen som passer for dine behov, og som er i høy kvalitet.

Det finnes nemlig mange ulike typer nettverkskabler med ulike egenskaper. De mest vanlige som anvendes er Cat 5, 6, 7 og 8. Det finnes også underkategorier av disse, men dette er de overordnede hovedkategorier. Og hvilken er da den riktige for deg? Kategoriene sier noe om den maksimale hastigheten som kabelen takler og den båndbredde som føres. Og dette blir veldig relevant når du skal velge den riktige. Har du for eksempel raskt fibernett og behov for en veldig rask hastighet, da gir det ikke mening å velge Cat 5 som kun kan føre 100 Mbps i hastighet. Det viktigste er altså at kabelen passer for dine behov og ditt faglige bruk. Jo høyere tall, jo høyere hastighet. Og når du velger en Cat 8 kan du altså få en maksimal hastighet på 40 Gbps og båndbredde på 2000 MHz. Derfor dekker den altså selv de høyeste krav.

Kablet nettverk trenger ikke være et alternativ til en trådløs forbindelse, men kan brukes som supplement i steden. Da kan hele familie bruke nettet når og der de vil, mens dere samtidig kan ha en kablet forbindelse når det kreves høyere hastighet og en mer stabil forbindelse. Samtidig er du med et kablet nettverk sikker på at ingen kan bryte seg inn på nettverket uten å ha adgang til kabelen, og derfor er det helt optimalt for deg som stiller høye krav til sikkerhet.