mandolin

Skal du kjøpe din første mandolin?

Skal du kjøpe din første mandolin?

Skal du kjøpe din første mandolin?

Gratulerer, du har bestemt deg for lære deg noe nytt! Så utrolig spennende. Det hadde vært gøy å høre hvorfor du har valgt akkurat mandolin, men det kan jeg ikke spørre om, så jeg vil heller fortelle deg litt om mandolinen. Hvis du bare vil hoppe over det og se på hvilken mandolin du kunne tenke deg å kjøpe kan jeg anbefale Danmusikk, for de har masse forskjellige mandoliner du kan prøve.

De kan helt sikkert hjelpe deg med å velge også, hvis du ikke helt vet hva du ønsker deg selv. Hjelp fra noen som jobber i en musikkbutikk skal faktisk ikke undervurderes, de vet så utrolig mye mer enn det man tror og er en klar ressurs man skal benytte seg av, selv om man selv er nybegynner eller ikke. Bare et tips herfra: de er ofte bedre enn google!

Hva er egentlig en mandolin?

En mandolin er et strengeinstrument med fire doble strenger. Det ligner litt på en gitar, men er formet som en lutt og stemmes på samme måte som en fiolin. Litt av en miks altså. I moderne tid har den fått mer og mer form som en gitar, selv om det er et helt annet instrument. Det har vært favoritt-instrumentet i Italia i mange, mange år og brukes både alene og i orkester som utelukkende består av mandoliner, såkalte mandolin orkestrene. Det er et allsidig instrument som kan brukes i mange sammenhenger og har en veldig, veldig fin klang som du kan leke med i mange forskjellige sjangre.

Har du spilt noe annet før?

Hvis du har spilt fiolin eller gitar eller bass før kan det være lettere å lære seg å spille mandolin, men uansett hvilket instrument man har spilt før gjør det lettere å lære et nytt. Og hvis det er aller første gang, så åpner det seg en helt ny verden for deg veldig snart!